Anmäl dig till SRP2018

STUDENTRADIOPRISET 2018
Tävla i årets bästa och viktigaste radiogala!

Studentradiopriset kommer att hållas lördagen den 17 februari på Smålands Nation. Sista anmälningsdagen är den 5 januari 2018 så se till att anmäla dig och att betala sittningen tills dess. Sittningen kostar 379 kr (329 alkoholfritt). Betalar gör man till bankgironummer 197-1464 eller via Swish till 123 494 41 04 och anmälan görs här.

Hur tävlar man?
Alla som har sänt under 2017 kan och bör tävla! Studentradiopriset kommer bli en fantastiskt rolig kväll och ännu roligare blir den om man är med och tävlar. Tävlar gör du genom att klippa ett bidrag och maila det till srp2018@studentradion.com. Filen ska vara tydligt döpt med tävlingskategori samt programnamn och/eller namn på sändaren/sändarna som tävlar.

Program tävlar i kategorierna:*
Bästa Nöje
Bästa Kultur
Bästa Samhälle
Bästa Musik

samt:
Bästa Trailer

* Ett program kan bara tävla i en programkategori. Är du osäker på vilken kategori ditt program tillhör, kolla er programansökan under “blockredaktion”.

Enskilda sändare tävlar i kategorierna:
Bästa Reportage
Bästa Intervju
Bästa Radiopratare

Bidragen ska endast innehålla material som är insamlat, bearbetat och sänt under 2017 och ska vara max 7 minuter för programkategorierna, intervjuerna och reportagen, max 4 minuter i kategorin årets radiopratare och max 30 sekunder i kategorin bästa trailer. Alla bidrag som är mer än 10 sekunder längre än angivet (och +/-2 sekunder för trailer) kommer att diskvalificeras.

SKICKA IN ERA BIDRAG SENAST 17:e december 2017 kl 23:59!

Vem bedömer bidragen?
Efter den 17:e december kommer en alumnjury (dvs fd sändare på Studentradion) att välja ut de bästa bland bidragen. Dessa skickas sedan vidare till omsorgsfullt utvalda kändisdomare (!) som utser vinnaren i respektive kategori, som sedan tillkännages med pompa och ståt den 17 februari!

Årets medarbetare röstas fram av våra medlemmar genom att röstsedlar läggs i en valurna placerad i redaktionsrummet.

Tips!
Börja att klippa redan nu, och lyssna gärna på fjolårets bidrag i mappen ”Arbetsfiler (y): / Filarea / Studentradiopriset 2016” för inspiration och tips! Tänk också på att maxgränserna är just maxgränser, bidragen kan vara kortare (detta gäller dock ej trailerkategorin som ska vara inom +/- 2 sekunder). Alumnjuryn hälsar att de föredrar kvalitet före kvantitet!

Tidigare domare har också efterlyst att bidragen inte ska vara alltför hårt klippta, tvärtemot har flera nämnt att de föredrar längre klipp för att få en bild av programmet framför ett bidrag där man klippt in en mening från varje avsnitt från hela året.

Tänk även på att klippen bör matcha kategorin. Det har varit vanligt att exempelvis krönikor används som reportage. Se helt enkelt till att använda omdöme i urvalet. Klipp alltså ett bidrag som gör ditt extraordinärt begåvade program rättvisa!

Glöm inte!
…att rösta på den person som du tycker ska få priset för Årets Medarbetare! Denna ärofyllda titel kan gå till den radiokollega som du tycker gjort en extra fin insats i år. Det kan vara din duktiga medsändare, din hjälpsamma redaktör, någon som alltid diskar efter alla andra, eller någon som bara sprider extra god stämning omkring sig. Lägg din röst i lådan på radion!

”ATT LYSSNA FRITT ÄR STORT,
ATT LYSSNA RÄTT ÄR STÖRRE!