Chips och Dipp tillbaka i Studentradion

Foto: Sven-Olof Ahlgren UNT

Möt de ljuva stämmorna bakom ”Chips och dipp”, programmet som sändes sista gången i maj 1998 och som, för att fira Studentradions 30-års jubileum, åter gästade studion för att producera ett nytt program som sändes den 31 mars 2014!

Stefan Gillgren:

När sände du ditt program och vad handlade det om?
Chips och dipp sändes under våren 1998, onsdagar 20.00-21.30 och var ett glatt och tokigt förfestprogram. Humorn var ganska skruvad. Stundtals genial, men ibland helt obegriplig. Men allt inramat av en tight produktion, många galna jinglar och bra musik.

Vad jobbar du med nu?
Jag jobbar som reporter på TV4Nyheterna, där jag började redan 1999. Har varit tillsvidareanställd sedan 2004. Innan dess gjorde jag några vikariatvändor på SVT och TT.

Vad har Studentradion betytt för dig?
Jag var ju på radion ganska kort tid, ett år totalt. Men det var oerhört lärorikt och framför allt en otroligt rolig tid. Jag lärde känna många fantastiska människor och skulle gärna ha kört några år till!

Hur kändes det att vara tillbaka på Studentradion?
Fantastiskt kul! Att det var 16 sedan sist känns lite svårt att greppa. Studentradion verkar ju ha utvecklats väldigt mycket sedan vår tid. Studion är ju modern, tekniken verkar fungera och det luktar inte illa. På alla de punkterna har det blivit bättre sedan 1998

Christer Engqvist:

När sände du ditt program och vad handlade det om?
Chips och dipp våren 1998. Innan dess morgonprogram, Café och program för utbytesstudenter.

Vad jobbar du med nu?
Programledare för P4 Upplands morgonprogram. Tidigare även för riksända program som P4 Extra och miljöprogrammet Kossornas planet i P4.

Vad har Studentradion betytt för dig?
Otroligt mycket. Det var här jag förstod vad jag verkligen ville jobba med och dessutom lärde mig några av de viktigaste grunderna: tekniken och snabbheten. Det hade jag jättestor nytta av när senare när jag gått folkhögskola och gjorde mina första praktikjobb och sommarvik. Dessutom lärde jag känna en massa folk som både blivit kollegor och vänner för livet.

Hur kändes det att vara tillbaka på Studentradion?
Jättekul! Lokalerna är imponerande och allt verkar uppstyrt på ett sätt som känns långt ifrån det vi höll på med. Jag hoppas att det ska gå att få till något slags samarbete/utbyte mellan Studentradion och P4 Uppland. Här finns så mycket kreativitet och talang att ta vara på

Magnus Gylje:

När sände du ditt program och vad handlade det om?1 Bland annat Chips och Dipp våren 1998. Det var ett förfestprogram som handlade om att få folk på gott humör, kanske framför allt oss själva. Sen var jag ordförande/stationschef hösten 99 och våren 00.

Vad jobbar du med nu?
Jag är redaktör och konsult med eget företag. Arbetar nu med Nobelstiftelsens medieföretag Nobel Media och producerar podcasten Nobel Prize Talks där pristagarna intervjuas (nytt avsnitt varje torsdag på iTunes) och leder digitala utvecklingsprojekt. Tidigare jobbat på UNT och nio år på SvD som redaktör för kulturmagasin och iPad-magasin.

Vad har Studentradion betytt för dig?
Väldigt mycket. Både yrkesmässigt (i form av att bli nyfiken på journalistik och berättande) och personligen (att träffa fantastiska människor).

Hur kändes det att vara tillbaka på Studentradion?
Toppen. Jag var med och förhandlade fram flytten till Ekonomikum med Uppsala Universitet år 2000 och är imponerad över hur ni fortsätter att utvecklas. Kör på!

Hör hela programmet här:

På bilden: Stefan Gillgren, Christer Engqvist och Magnus Gylje, tillbaka i studion efter 16 år! Foto: Ingrid Broman

Läs tidigare inlägg om ”Chips och Dipp” här