30 årsjubileum på Studentradion

Studentradion 98,9 grundades 1984, så i år har det blivit firar vi jubileet för stationen som funnits och förgyllt våra liv under 30 år!

Under 30 radioaktiva år har vi sänt ambitiösa och utmanande program, från Mosbrickan som i början av 90-talet slog P3 när det gällde lyssnarsiffror till lite mer nischade program som Radio Sonny Jonny Conny – Ett program för ensamma människor i fängelse. Med en noga utvald tablå har vi bjudit lyssnare på alla möjliga typer av program inom samhälle, kultur, musik och humor, och givit sändare med unika idéer en kanal att få ge uttryck för dessa.

Vi släpper en bok om Studentradions historia Bild framsidan

I Signaler från ett sopnedkast samlar vi berättelserna som formade Studentradion. Vi får veta hur allt började och om premiärsändningarna från sopnedkastet. Om hur kärleken till musiken gjorde de första medlemmarna till personliga ovänner. Vi får läsa om när Studentradion regerade radiouppsala och om fallet från tronen. Om hur allt nästan tog slut och om personerna som i sista stund ryckte Studentradion från ravinens kant. Men det här är också berättelsen om musiken, mutmiddagar med vaktelägg, en tårta till Annika Lantz, sändarna som blev kändisar och om eldsjälarna som gjort allt möjligt.

Läs mer här