Studentradiopriset 2019

Tävla i årets bästa och viktigaste radiogala!

Studentradiopriset kommer att hållas lördagen den 23 februari på Smålands Nation. Sista anmälningsdagen är den 20 januari 2019 så se till att anmäla dig och att betala sittningen tills dess. Sittningen kostar 389 kr (359 kr alkoholfritt). Betalar gör man till bankgironummer 197-1464 eller via Swish till 123 494 41 04 och anmälan görs längre ner på sidan.


Hur tävlar man?
Alla som har sänt under 2018 kan och bör tävla! Studentradiopriset kommer bli en fantastiskt rolig kväll och ännu roligare blir den om man är med och tävlar. Tävlar gör du genom att klippa ett bidrag och mejla det till srp2019@studentradion.com. Filen ska vara tydligt döpt med tävlingskategori samt programnamn och/eller namn på sändaren/sändarna som tävlar.

Program* tävlar i kategorierna …

Bästa Nöje
Bästa Kultur
Bästa Samhälle
Bästa Musik

samt:

Bästa Trailer

* Ett program kan bara tävla i en programkategori samt Bästa Trailer. Är du osäker på vilken kategori ditt program tillhör, kolla er programansökan under “blockredaktion”.

Enskilda sändare tävlar i kategorierna …

Bästa Reportage
Bästa Intervju
Bästa Radiopratare

Bidragen ska endast innehålla material som är insamlat, bearbetat och sänt under 2018 och ska vara max 7 minuter för programkategorierna, intervjuerna och reportagen, max 4 minuter i kategorin årets radiopratare och max 30 sekunder i kategorin bästa trailer. Alla bidrag som är mer än 10 sekunder längre än angivet (och ±2 sekunder för trailrar) kommer att diskvalificeras.


Skicka in alla bidrag till srp2019@studentradion.com senast den 16:e december 2018 kl 23:59!


Har du frågor? Mejla till socialansvarig@studentradion.com


Vem bedömer bidragen?
Efter den 16:e december kommer en alumnijury (bestående av före detta sändare på Studentradion 98,9) att välja ut vilka de anser är de bästa bidragen. Dessa skickas sedan vidare till omsorgsfullt utvalda kändisdomare (!) som utser vinnaren i respektive kategori, vilka sedan tillkännages med pompa och ståt den 23 februari!

Årets medarbetare röstas fram av våra medlemmar genom att röstsedlar läggs i en valurna placerad i redaktionsrummet.


Tips!
Börja att klippa redan nu, och lyssna gärna på fjolårets bidrag i mappen ”Arbetsfiler (y): / Filarea / Studentradiopriset 2016” för inspiration och tips! Tänk också på att maxgränserna är just maxgränser, bidragen kan vara kortare (detta gäller dock ej trailerkategorin som ska vara inom +/- 2 sekunder). Alumnjuryn hälsar att de föredrar kvalitet före kvantitet!

Tidigare domare har också efterlyst att bidragen inte ska vara alltför hårt klippta, tvärtemot har flera nämnt att de föredrar längre klipp för att få en bild av programmet framför ett bidrag där man klippt in en mening från varje avsnitt från hela året.

Tänk även på att klippen bör matcha kategorin. Det har varit vanligt att exempelvis krönikor används som reportage. Se helt enkelt till att använda omdöme i urvalet. Klipp alltså ett bidrag som gör ditt extraordinärt begåvade program rättvisa!


Glöm inte!
… att rösta på den person som du tycker ska få priset för Årets Medarbetare! Denna ärofyllda titel kan gå till den radiokollega som du tycker gjort en extra fin insats i år. Det kan vara din duktiga medsändare, din hjälpsamma redaktör, någon som alltid diskar efter alla andra eller någon som bara sprider extra god stämning omkring sig. Lägg din röst i lådan på radion!


”ATT LYSSNA FRITT ÄR STORT,
ATT LYSSNA RÄTT ÄR STÖRRE!”


Anmälan SRP 2019

    Betalning sker till BG 197-1464 eller via Swish till 123 494 41 04. Oavsett metod skriver du ditt namn och "SRP19" i meddelandefältet.