Audiovisuella medier och nallar

I onsdagens morgonmässan bjöds det på nalle-kex för att vi kände att nallens dag uppmärksammats för lite, men vi kände också att vissa inslag vi hittat i Studentradions arkiv förtjänade att lyssnas på på nytt.

Här hittar ni hela podden!

Ibland är det intressant att jämföra hur man såg på vissa fenomen förr eller hur man valde att konsumera kultur och underhållning, därför arkiveras mycket av det audiovisuella material som skapas idag i olika former, både för att kunna användas till forskning och analyser men också som allmänna faktakällor. Eftersom världsdagen för audiovisuella medier nyligen firades av FN och Unesco passade vi i morgonmässan på att rota fram ett antal inslag från inte alltför långt bak i tiden men utdrag som ändå bjöd på intressant och underhållande lyssning.

Vi gick igenom vad som hände den 27e november genom åren som gått

Vi lyssnade på Popmorals krönika från 2010 om facebook och diskuterade sedan hur detta fenomen som facebook innebär för vår självbild har förändrats.  På den korta tiden som gått sen Patrik gjorde krönikan för tre och ett halvt år sen har ändå utvecklingen gått snabbt och i den riktning Patrik siar om i sin analys, i och med instagram och ännu mer sociala medier har vi blivit ännu mer besatta av att verka lyckliga. Blir du nyfiken på krönikan? Hör den här:

Vi lät oss också underhållas av Parlör åt Svins satirskola:

Vi lyssnade även på Kulturkoftans kulturkrönika från våren 2011

Vi peppade även inför julkalendern som har premiär på söndag och kommer gå varje dag 1-24 december kl 8 på morgonen och 21 på kvällen:

Sist men inte minst intervjuade vi Victoria Larsson som är regissör för Östgöta nations storspex som har premiär den 29e november, hör hela intervjun här:

Du når oss på morgonmassan@studentradion.com eller på twitter och instagram @morgonmassan

För sändningen stod
Ingrid Broman, Emma WL och Anna-Karin Blomster

 

Du hör oss igen nästa vecka när vi sänder live från Norrlands nations frukost kl 08.30-09.30! Kom dit, ät frukost och morgonmys med oss!