Funky hour tillbaka på Studentradion

För att fira Studentradions 30-års jubileum sänds den 4 april ett nyproducerat program av Funky Hour som sändes 1987! Läs mer om Calle Werlinder och Jonas Sandberg, rösterna bakom programmet här och lyssna mellan 13-14 på 98,9 eller www.studentradion.com

När sände du ditt program och vad handlade det om?
Jonas: Vi sände våra program mellan 1985-1989, och det hela började när vi träffades hösten 1985 på Radio Holmiensis. Rätt snabbt förstod båda två att vi hade något gemensamt i musiken, båda gillade vi funk,  r´n´b och soul. Den som skötte Radio Holmiensis på den tiden var Per”Pekka”Sandin( Per avled tragiskt i slutet av februari 2014), vi tjatade rätt hårt på honom att det skulle spelas den musik som vi tagit med oss ner till studion, och efter ett par program så insåg Pekka att det nog var bäst att ge oss en egen kvart… En kvart blev sedan till en egen timme och vi fick tid direkt efter Radio Holmiensis torsdagar kl 22.00, Funky Hour var så att säga på luften. När Studentradion utökade sändningarna med flödesradio dagtid så tog vi hand om fredagar, först mellan 10-12, senare tillkom 2 timmar till, så vi kunde hålla låda på fredagar mellan 10-14. Vi fortsatte även att sända torsdagar kl 22-23. Våra program har alltid handlat om musik och den passion vi haft för skön amerikansk soul, funk och r´n´b.

Calle: Inramning, prator och jinglar skulle helst töja på gränserna lite med humor och mild galenskap. Veckans Tore Skogman och ”radioteatern” Nisse rider västerut var t.ex. länge stående inslag på fredagar. (Detta svar ligger under Jonas sista formulering på första frågan ”Våra program har alltid handlat om musik och den passion vi haft för skön amerikansk soul, funk och r´n´b.”

 

Vad jobbar du med nu?
Jonas: Jag är programledare på SBS Discovery Radio, just nu sänder jag eftermiddagar på Vinyl 107, Tidigare var jag på Mix Megapol, Rix FM, Radio Stockholm etc. Förutom att jobba med radio driver jag havskappseglingsprojekt , Fastnet Race, ÅF Offshore race, England Runt etc.

Calle: Jag jobbar sedan många år med beslutstöd inom IT. De senaste åren har jag varit på ett bolag som heter SAS Institute och jobbat främst med lösningar för prognostisering och analys inom Bank och Finans.

Vad har Studentradion betytt för dig?
Jonas: Rätt mycket, jag var Ordförande 1988 och min nuvarande fru Ulla var sekreterare. Hon sände tillsammans med Fredrik Sjöberg före oss på fredagar. Vi träffades så att säga i studiodörren….

Calle: Var en mycket kreativ och skön miljö, plus träffade många vänner som jag fortfarande har kontakt med. För mig som höll på mycket med musik och musikteknik var det även ett
forum för att producera jinglar, signaturer och ”skruva in nya burkar” i studion för att Studerradio skulle låta mer och bättre  än de övriga stationer som fanns;-)

Hur kändes det att vara tillbaka på Studentradion?  
Jonas: Bra, det som kändes extra roligt var att verksamheten finns kvar och verkar ha utvecklats…
Calle…instämmer, verkligen kul att stationen lever och verkar !