Jubileum

jubileums banner 1small feathered

JUBILEUMSVECKA 29 MARS – 5 APRIL 2014

Studentradion 98,9 grundades 1984 så i år har det blivit dags att fira jubileet för stationen som funnits och förgyllt våra liv under 30 år! 

Under 30 radioaktiva år har vi sänt ambitiösa och utmanande program, från Mosbrickan som i början av 90-talet slog P3 när det gällde lyssnarsiffror till lite mer nischade program som Radio Sonny Jonny Conny – Ett program för ensamma människor i fängelse. Med en noga utvald tablå har vi bjudit lyssnare på alla möjliga typer av program inom samhälle, kultur, musik och humor, och givit sändare med unika idéer en kanal att få ge uttryck för dessa. 

Datum att hålla koll på under veckan:

Temadag på Gustavianum 29/3

gustavianum temadagen444

Tillsammans med Gustavianum anordnar Studentradion 98,9 en temadag i radios ära. Från klockan 11-16 kan besökare se en utställning med bilder och gamla radioapparater och även testa på hur det är att sända radio. Annika Lantz kommer i egen hög person ära oss med sin närvaro och livesända Lantzkampen med studentvinkel. En debatt om radios framtid kommer hållas med experter inom området och sist men inte minst blir det releasefest för boken med författarsamtal i anatomiska teatern.

Läs mer här
Här hittar du facebookeventet!

 

Vi släpper en bok om Studentradions historia
Bild framsidan

I Signaler från ett sopnedkast samlar vi berättelserna som formade Studentradion. Vi får veta hur allt började och om premiärsändningarna från sopnedkastet. Om hur kärleken till musiken gjorde de första medlemmarna till personliga ovänner. Vi får läsa om när Studentradion regerade radiouppsala och om fallet från tronen. Om hur allt nästan tog slut och om personerna som i sista stund ryckte Studentradion från ravinens kant. Men det här är också berättelsen om musiken, mutmiddagar med vaktelägg, en tårta till Annika Lantz, sändarna som blev kändisar och om eldsjälarna som gjort allt möjligt.

Läs mer här

Jubileumstablå 31 mars – 4 april
Jubileumstablå

Under jubileumsveckan kommer tablån vara fullspäckad av specialsändningar. Håll utkik på hemsidan för mer info om detta!

Battle of the Nations: Jubileumsspecial 2/4 kl. 19-21

Studentradions legendariska frågesportsprogram återuppstår med jubileumstwist: tidigare vinnande nationer tävlar för att bli utsedda till ultimate champions samt få extremt fina priser!

De fyra nationerna som vunnit tidigare omgångar av Battle of the nations kommer ställas mot varandra i två semifinaler och en final. Dessa är Smålands, V-Dalas, Gotlands och Värmlands. Styr skutan gör de rutinerade programledarna Hillevi Romild och Emma W-l! För att vara med och stötta din nation och påverka resultatet genom publikfrågor är det bara att komma till Studentradions lokaler i Ekonomikum. Allt direktsänds naturligtvis på Studentradion 98,9! Onsdag 2 april kl. 19-21.

Här hittar du facebookeventet!

Jubileumssittning den 5e april på Norrlands nation

SRP

Studentradion 98,9 är en kreativ och social plats där medlemmar utvecklas som sändare och får ta del av en unik skärva av Uppsalas studentliv. Det är därför inte så konstigt att Studentradion 98,9 har så många engagerade och hängivna, såväl nuvarande som före detta, medlemmar. Vi bjuder nu in till jubileumssittning och självklart vill vi att detta ska bli en nostalgisk och minnesvärd kväll, därför hoppas vi att så många medlemmar, såväl nuvarande som före detta, anmäler sig för att gå på denna fest. Även respektives och vänner är självklart välkomna på denna festlighet!

Var? Norrlands nation
När? Den 5e april kl 18 dk
Klädkod: Kavaj

Mer info samt anmäler dig gör du här!

Öppet släpp den 5 april
Släppaffish

Efter sittningen kommer det vara ett öppet släpp med Anaye på scen, DJ Akilles och flera DJ:s från Studentradion, förköp är 60 kronor och det kommer kosta 80 kronor i dörren. Nationskort krävs. Mer info om detta kommer inom kort!

Här hittar du facebookeventet!

För frågor kontakta info@studentradion.com.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.