Musik

Musiken är och har alltid varit en viktig del av Studentradion. Vi är stolta över att spela ny musik före public service och reklamradiostationerna och spelar därför enbart nyproducerad musik. Vi är öppna för nya artister och genrer och vårt mål är att vara ett alternativ till andra radiostationer vad gäller musiken. Läs mer om vår musikpolicy här, och titta även på vår rotationslista.

Har du några andra frågor om musiken som spelas hos oss?
Kontakta musikchef@studentradion.com.

VINYLMISSIONEN SPELAR SKIVOR MED ARTISTER SOM DOG 2016

2016 var ett tufft år för musikälskare. David Bowie, Prince och Leonard Cohen gick bort, men Vinylmissionen vill uppmärksamma de andra artisterna som lämnade oss under året, men som hamnade i skuggan av dessa giganter. Det kommer att spelas disko, hiphop och mycket mer och allt är (såklart) på vinyl.

Lyssna på oss ikväll kl 19:00 eller hör podden senare på Studentradions Mixcloud-sida.

HAERDSMAELTA i MonoRock-Studion

Tjena alla monsterdiggare!

I vad som för stunden känns som en atomvinternatt så gästas MonoRock ikväll av AEBERG och BJOERK från Uppsalabandet HAERDSMAELTA . De kommer bland annat berätta om sin nya platta, The Whiter Album

Som om detta inte var nog hör ni även en intervju med Sofia från kansliet på Sweden Rock Festival om varför det ännu inte släppts några band inför nästa års festival!

Lyssna kl 19:00 på 98,9 i Uppsala, eller här på våran hemsida!

Ale ’n Kill!!

MonoRock gör en duett!

Det sägs att delad glädje är dubbel glädje.
Men är verkligen delad sång dubbel sång?
Är delad rock dubbel rock?

I kvällens Monorock pratar vi duetter!
Det bjuds på olika typer av duetter, och mer eller mindre klassiska sådana.
Dessutom blir det som vanligt lite nyheter, och såklart den hårdaste musiken öster om Aro.

Ale ´n Kill!

Kulturnatt med Studentradion

För andra gången i KulturNattens historia kommer det finnas en livescen i Ekonomikumparken tack vare oss på Studentradion och SENSUS Uppsala! Med start mitt på dagen bjuds det på lokala band och artister från en rad olika genrer, helt gratis. Kom och lyssna på riktigt bra musik!

ENGLISH: Welcome to the live music stage that will be held in the Ekonomikum park, September 10th! No price of admission. The event is part of KulturNatten in Uppsala 2016.

Line-up:
13:00 – FOOLS ON THE PLANET
13:50 – THE BAD CARD
14:40 – ESTER FOX
15:30 – SCENT OF SURFACE
16:20 – SPEGELBILD
17:10 – CULKIN
18:00 – VINTERREVIR

Scenen arrangeras av SENSUS Uppsala och Studentradion 98,9. För mer information, se KulturNattens hemsida: http://www.kulturnattenuppsala.se