Nobel och Musikhjälpen

Veckan till ära diskuterade Morgonmässan aktualiteter som inte kunnat undgå för den uppmärksamme nyhetskonsumenten. Dagens program gjorde avstamp i Nobelreferat från Nobellkvällen dagen innan och övergick därefter i avsnitt 11 av julkalendern där vi följer sex radiokaraktärer som fastnat på en öde ö, i detta avsnitt skrevs det flaskpost till omvärlden. Vi lyssnade på Stad i Bus, Uppsalas egen såpopera och du hittar alla avsnitten här. I nyheterna kunde man höra om katter som nästan (!) yxmördats, stormen Sven som blåst fram en krigsbunker och om Sverigedemokraten Kent Ekeroth som kräver skadestånd av DN för publiceringar av bilder från den omtalade ”järnrörsfilmen”.

Här finner du hela programmet poddat!

Lite höjdpunkter i programmet var att få lyssna på en intervju med Annelie Larsson som är en av julvärdarna för Jul på Uplands som traditionsenligt anordnas som ett alternativt julfirande. För alla som av någon anledning inte firar julen med familjen står nationshuset öppet och det bjuds på mat och julglädje. Hör intervjun som gjordes av Ingrid Broman här:

Vi fick också besök av Milla Leskinen och Karin Sandelin som startat en musikhjälpen-insamling med två evenemang där all vinst går till gravida kvinnors rätt att överleva sin graviditet. Det ena evenemanget går av stapeln den 11 december kl 19 på Reginateatern och bjuder på Estradpoesi och improvisations teater med Teater Prego och det andra evenemanget består av en klubb på Kalmar nation den 12e december – Dansa för musikhjälpen. Här är intervjun som gjordes live av Ingrid Broman och Emma WL:

På bilden: Pelle Forsmark och Emma Widbom-Lundin
Foto: Ingrid Broman