Om oss

Studentradion 98,9     (english version)

Varje vardag mellan klockan 14 och 22 sänder Studentradion 98,9 webbradio. Med en noga utvald tablå bjuder vi på alla möjliga program inom samhälle, kultur, musik, humor och mycket, mycket mer. Varje hel timme hör du även de senaste nyheterna som rör Uppsala och studentlivet.

Glöm inte att lyssna på dina favoritprogram som podversion på Acast eller Mixcloud om du skulle ha missat något!

Studentradion 98,9 är en ideell förening och samtliga av våra medarbetare arbetar ideellt, utom stationschef som är arvoderad. Studentradion drivs med andra ord av ett brinnande genuint intresse hos alla medarbetare, såväl sändare som styrelsemedlemmar. Studentradion finansieras av Uppsala Universitet, Folkuniversitetet, reklamintäkter och andra bidrag från bland annat Studentradion i Sverige.

Utbildning

Studentradion 98,9 håller tillsammans med Folkuniversitetet en utbildning i både praktiskt och teoretiskt radioskapande med inslag av bland annat radioteknik, intervjuteknik, dramaturgi och redigering. För information om kursstart med mera, kontakta utbildningsansvarig@studentradion.com

Studentradion 98,9 – Uppsalas största studentmedium

Vi Studentradion 98,9 med våra över 130 medarbetare och med mer än 30 års erfarenhet känner att vi att vi vet vad vi gör. Studentradion 98,9 har sedan 1984 sänt närradio över Uppsalaområdet och drivs i dag av våra engagerade medarbetare, varav majoriteten är studenter.

Studentradion 98,9 kammade hem pris som årets bästa närradio 2014 på Radiogalan i Stockholm. Radioakademins motivering löd:

Med trevlig ton och tilltal skapar Studentradion 98,9 i Uppsala ett engagemang som sprider radioglädje. Stationen har såväl bredd som djup och en hög ambitionsnivå med många intressanta intervjuer.

Vi är oerhört glada över att ha tilldelats pris på den prestigefyllda galan och tackar alla våra fantastiska sändare, stödmedlemmar och lyssnare som ständigt gör vår redan fenomenala kanal bättre och bättre!

2014 vann Studentradion även priset för Bästa radiostation vid Ung Radios gala LYSSNA med  motiveringen

Studentradion Uppsala driver en professionell radiostation med många olika program. Som lyssnare känner du dig exklusiv bland alla intressanta ämnen som tas upp. Det är inspirerande och härligt att se ungdomar ideellt skapa en radiostation med så hög kvalité!

På samma gala vann en av Studentradions medarbetare i kategorin Bästa programledare. Studentradion har även varit nominerad för priset bästa närradio på Stora radiopriset 2012. Medarbetare på Studentradion har även varit nominerad till Årets Rookie 2012, vilket säger en hel del om nivå och ambitioner!