Radiotemadag på Gustavianum

Tillsammans med Gustavianum anordnar Studentradion 98,9 en temadag i radios ära.

Klockan 12-12:45 intas auditoriet för en direktsänd frågesport med självaste Annika Lantz som programledare och Anna Emanuelsson som domare. I tävlingen ställs två av Uppsalas största rivaliserande grupper mot varandra: Humanisterna mot Teknologerna! Vilka är smartast och snabbast i denna kunskapsmätning. Hör detta live på www.studentradion.com, på FM-bandets 98,9 eller ännu hellre – kom dit och heja på dina favoriter!

Klockan 13-13.45 direktsänds en debatt om radions framtid och digitalisering vs FM-bandet mellan Mats Åkerlund (samordnare av digitalradiofrågor på Sveriges Radio) och Christer Hederström (public servicerådet). Det kommer ges utrymme för publikfrågor i ämnet så kom till Auditoriet i Gustavianum för att fråga det du vill veta om radios framtid eller lyssna liva på 98,9 eller www.studentradion.com

Klockan 13.45-14.15 bjuds det på snittar och cider innan vi

Klockan 14.15-15.15 intar anatomiska teatern för att ta del av ett författarsamtal om jubileumsboken lett av redaktören för boken Kalle Laxgård. Här får du, i den anrika miljön teatern bjuder på, höra om eldsjälarna, varför radion blev dragna inför skranket, om balansakten på ruinens brant samt varför h­årdrocken­ aldrig ­kommer­ tystna ­på ­98,9. Och­ naturligtvis: ­Om­ hur­ allting ­började, ­i ­en­källare­ på ­Trädgårdsgatan ­för ­snart ­30 ­år ­sedan.

Hela dagen: Kan du se vår fotoutställning, klämma på rolig gammal utrustning och inte minst prova på att göra radio själv!

Här hittar du facebookeventet!

Om boken:

Inför jubileet jobbar Uppsala Studentradio Alumn förening tillsammans med Studentradion 98,9 med att skriva en bok om föreningens historia. Det är en berättelse som börjar med en handfull studenter i en liten källarstudio och landar i dagens verksamhet, med hundratal entusiastiska sändare i topprustade studios. Tack vare ideellt engagemang och hängivna medlemmar har föreningen tagit sig genom kriser och utmaningar, och tillsammans utformat den fantastiska och kreativa mötesplatsen som Studentradion 98,9 är idag. Det är en inspirerande historia som fler borde få ta del av! Läs mer om boken här och här kan du även beställa boken.
Ännu mer info om boken inklusive Ergos artikel inför boken hittar du här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.