Signaler från ett sopnedkast

Ett år på Studentradion är en virvelvind av händelser. Drömmar föds och krossas. Framgången övergår utan förvarning till kris. Vi hittar kärleken och förlorar den. Kämpar för föreningens överlevnad, går på fest och stakar ut framtiden. Om ett på Studentradion är så händelserikt, vad är då inte 30 år?

I Signaler från ett sopnedkast samlar vi berättelserna som formade Studentradion. Vi får veta hur allt började och om premiärsändningarna från sopnedkastet. Om hur kärleken till musiken gjorde de första medlemmarna till personliga ovänner. Vi får läsa om när Studentradion regerade radiouppsala och om fallet från tronen. Om hur allt nästan tog slut och om personerna som i sista stund ryckte Studentradion från ravinens kant. Men det här är också berättelsen om musiken, mutmiddagar med vaktelägg, en tårta till Annika Lantz, sändarna som blev kändisar och om eldsjälarna som gjort allt möjligt.

I samband med boksläppet den 29 mars kl 14 kickar Studentradion igång sin jubileumsvecka med en temadag  på Gustavianum i Uppsala. Där kommer det gå att köpa boken, mingla med författarna i anatomiska teatern och förfriska sig med cider och snacks.

Boken är en antologi i reportageform. Personerna som var med när de hände är berättar själva vad som händer och vi fyller på med material från brev, protokoll och pressklipp. Signaler från ett sopnedkast innehåller flera bildsidor i färg och vackra illustrationer.

Läs Ergos Artikel om boken här

#radiobok