Veckans program – Sen lunch med PK

DITT SAMTIDA INRIKESPOLITISKA PROGRAM SOM FÖRSÖKER FINNA KONFLIKT I KONSENSUS.

Sen Lunch med PK är ett program av Politices kandidat-studenter som mixar sketcher med djupa politiska debatter, högt med lågt och skämt med allvar. Vi strävar efter att vara en tydlig medieröst i den dagsaktuella svenska politiken och ge ett ungdomligt perspektiv i samhällsdebatten.

Redaktionen består av tio engagerade och ambitiösa sändare som heter Moa, Agnes, John, Oscar, Carl, Hedvig, Agnes, Johannes, Anton och Hampus. Vi sänder varje onsdag klockan 18, och för bästa möjliga lyssnarupplevelse strävar vi efter att i varje program bidra med olika perspektiv i frågorna. Vi försöker finna konflikt i konsensus, för att du som lyssnare ska få skapa dig din alldeles egna politiska uppfattning.

Den 2 mars 2016 föddes en ny prins i Sverige: Oscar Carl Olof, och denna vecka reder Sen Lunch ut monarkin. Vad gör monarkin för Sverige? Hur skulle Sverige påverkas om vi avskaffade monarkin? Passar monarkin in i en modern demokrati? Och hur lät det när Oscar föddes? Vi intervjuar rojalisten Patrik Åkesson och republikanen Magnus Simonsson, låter Uppsalastudenterna säga sitt och utlovar en het debatt i studion.