Sänd hos oss!

Har du någon gång tänkt på hur det skulle vara att sända radio? Studentradion 98,9 ger dig chansen!

Vill du liksom många av våra alumner inleda en lysande radiokarriär eller vill du helt enkelt prata om ämnen som intresserar dig med dina vänner? Oavsett vad är Studentradion 98,9 platsen för dig! Vi har proffsiga studior i centralt belägna lokaler! Här kan du läsa mer om hur du kan bli en av våra sändare.


Att sända

Att sända hos oss innebär i praktiken att du har en schemalagd timme i veckan där du gör ditt program, antingen live eller förinspelat. Gör du ett musikprogram väljer du din egen musik, men annars så har vi en musikchef som lägger en rotationslista varje vecka. Det spelas ungefär 8 låtar per timme, så det brukar bli mellan 25 och 30 minuter innehåll (till exempel tal, reportage eller intervjuer). Alla program tilldelas en redaktör som inte bara ger feedback på allt du sänder, utan är även behjälplig med allt möjligt.

Vill du starta ett eget program så kan du fylla i en programansökan och skicka till vår programchef (programchef@studentradion.com)

Programansökan hittar du här!


Utbildning

Två gånger per termin håller vi en utbildning i samarbete med Folkuniversitetet där du får lära dig om radions historia, hur du ska prata i radio och intervjua personer samt hur all vår teknik fungerar.

För att få sända hos oss måste du gå den utbildningen, men om du går med i ett redan existerande program så kan du sitta med och prata tills nästa utbildning börjar! Vill du gå med i ett redan existerande program kan du spana in vår tablå och trycka på ett program för att läsa mer, lyssna och få kontaktuppgifter. Om du ska starta ett eget program måste du dock först gå utbildningen.

Anmälan till utbildningen utlyses här på vår hemsida samt på vår Facebooksida. De första utbildningarna för terminen hålls i samband med terminsstarten så håll utkik!


Besök oss!

Vill du se våra studior eller prata radioidéer är du välkommen till vår station i källaren på Ekonomikum i hörnet mellan parken och den stora parkeringen längs med Luthagsesplanaden.

Vi brukar ha öppet hus i samband med terminsstarterna, men annars är vår stationschef på plats varje vardag under kontorstid, men hör gärna av dig innan (stationschef@studentradion.com) då hen ibland sitter i möten på andra ställen.


Vi ses på radion!